تصلب شرائین

تصلب شرایین چیست و چگونه درمان میشود

داشتن قلب سالم برای حیات انسان یک ضرورت است. امروزه بسیاری از بیماران قلبی آموخته اند که- در صورت مراقبت ـ میتوانند با داشتن قلب بیمار یک زندگی کامل و مولد داشته باشند. بیماری های قلبی عروقی به سن و یا جنس خاصی اختصاص ندارند و همه افراد در هر سن و جنسی ممکن است در معرض ابتلا به این بیماری ها باشند.
بیماری قلبی عروقی به هرگونه بیماری که دستگاه گردش خون را تحت تأثیر قرار دهد گفته می شود و شامل بیماری های قلبی، بیماری های عروقی مغز و کلیه و بیماری های عروق محیطی است.
قلب اساساً یک پمپ عضلانی توخالی ٔ به اندازه مشت دست است که در سراسر عمر بدون توقف خون را به سراسر بدن پمپ می کند. قلب در طول مدت عمر به طور متوسط حدود ۳۰۰میلیون لیتر خون را پمپ می کند. این اندام حیاتی در طول روز بیش از صدهزار بار می تپد تا از یک طرف خون سرشار از اکسیژن و مواد غذایی را به بافت ها و اعضای بدن برساند و از طرف دیگر خون بازگشتی از اندام های بدن را برای اکسیژن گیری به ریه ها برساند.
عضله قلب برای انجام وظایف مهم خود به اکسیژن و مواد غذایی کافی نیاز دارد که به وسیله دو شریان اصلی تغذیه کننده قلب به نام شریان های کرونر راست و چپ و رگهای خونی کوچکتری که از آنها جدا شده و روی سطح قلب را می پوشانند، تأمین می شود.
انسداد رگ های خونرسان به عضله قلب (کرونر)، بیشترین عامل مرگ ومیر به دلیل بیماری های قلبی به حساب می آید.
در این بیماری به دلیل رسوب تدریجی کلسترول و سایر چربیهای موجود در خون و مواد دیگر در دیواره داخلی شریانهای کرونر، رفته رفته دیواره داخلی سرخرگ ها کوچک و تنگتر شده و جریان خونرسانی به بافت عضله قلب را کم و یا حتی قطع میکند. به این حالت که خون کافی به عضله قلب نمی رسد، ایسکمی قلب می گویند و این وضعیت سبب ایجاد درد قلبی (آنژین صدری) خواهد شد.
با سخت شدن و تنگ شدن عروق خونی، چربی، کلسترول و مواد دیگر با هم تجمع پیدا کرده و تشکیل مادهای مومی شکل به نام پلاک می دهند. گاهی سطح پلاک های چربی در جدار شریان کرونر ترک میخورد و دچار پارگی می شود، این پدیده باعث تجمع پلاکت ها که وظیفه انعقاد خون را در زمان خونریزی به عهده دارند، می شود و یک لخته خون در اطراف پلاک ایجاد می شود که جریان خون را مسدود می کند. با ادامه محرومیت عضله قلب و یا بافت مغز از جریان خون، این فرایند منجر به صدمه دائمی یا مرگ بخشی از عضله قلب یا بافت مغز می شود. به این وضعیت سکته قلبی و یا سکته مغزی می گویند.

 

 

 

تصلب شرائین

 

 

مراحل ایجاد تصلب شرایین
تحمع چربی داخل سرخرگ
تشکیل پلاک
لخته خون

 

تصلب شرایین
مراحل ایجاد تصلب شرایین
نوشتهٔ پیشین
حرکات اصلاحی کیفوز یا قوزپشتی
نوشتهٔ بعدی
فیلم آموزشی درمان گودی کمر

مقالات مرتبظ

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up