غلبه بلغم

درمان غلبه بلغم

خلط بلغم
خلطی مفید برای بدن است. رنگش سفید است. لایه زیرین صفرا و دم است که از هر دوی آنها سنگین تر و غلیظ تر است. در رگ ها جریان دارد. در کبد ساخته شده و جایی برای ذخیره ندارد. مزاجش سرد و تر است. تقریبا نسبت طبیعی آن در بدن ۴۹ درصد است.  در روایات توصیه شده بلغم دشمن ستیزه جو است.
وظایف بلغم
لیز کردن و تسهیل حرکات اندام های پرتحرک مثل زبان و چشم و مفاصل. در تولید و افزایش چربی نقش اساسی دارد.
شبکه نخاعی و عصبی با بلغم است. در وقت بی غذایی بدن، اندام ها را مرطوب نگه می دارد و از خشکی بدن جلوگیری می کند. تمام مایعات (آب بین مفاصل، رطوبت سینوس، آب میان بافت ها، بزاق دهان، رطوبت مغز و اعصاب) را تشکیل می دهد.
نوع طبیعی بلغم آماده تبدیل شدن به خون است. بلغم به عنوان خون ذخیره می شود و اگر بنابر عللی دم نتواند غذا را به اندام ها برساند بلغم با حرارتی (چون بدن غذا کم دارد شروع به تولید حرارت می کند) که بدن به آن می دهد آن را شبیه دم می کند و به اندام ها غذارسانی می کند.
بعضی از علائم بلغم سرشتی
بعضی از علائم بلغمی مزاجان، عبارت است از چاقی (در اثر رطوبت و چربی زیاد) ،احساس سردی و سنگینی در بدن نسبت به دیگر طبایع، تحرک کم. این افراد مستعد بیماری های با منشا سردی و تری هستند. با توجه به این نکته، حفظ صحت این افراد به این است که اگرچه اشتها به خوردن گرمی ها دارند ولی باید از مصرف زیاد آن خودداری کنند و از طرف دیگر مصرف غذاهای سرد و تر در کنار مصرف غذاهای با مزاج گرم باشد تا از غلبه سردی و رطوبت، جلوگیری کنند. در روایات به این مساله نیز اشاره شده است که مثلا ماست را با زنیان مصرف کنید.
علائم غلبه ی بلغم
۱٫سردی بدن مخصوصا دست و پا
۲٫ کم توان شدن
۳٫فرسوده شدن
۴٫کم شدن رویش مو، ناخن
۵٫فراموشکار شدن،
۶٫ نامنظم شدن خواب(مثلا شب خوابش نمی برد)
۷٫سفیدی مو
۸٫کمردرد و پادرد

 

غلبه بلغم در اندام های بدن
غلبه بلغم در گوارش و معده:
رفلاکس و ترش کردن معده، نفخ معده و روده، دفع بی اختیار، اسهال سرد که همراه با گاز است و مواد هضم نشده در اسهال وجود دارد. یبوست، بوی بد مدفوع، اشتها زیاد و هضم کند و دیر، آروغ، قارقور و صدای شکم، بوی بد دهان و غیره.
غلبه بلغم در سر:
کاهش حافظه، سفیدی زودتر از موعد موها، فراموشی، آلزایمر، پف زیر چشم، خواب زیاد، منفی بافی، لب های کم رنگ، ضعف چشم، اختلال بویایی، پارکینسون(در سودا هم است)، لقوه(کج شدن دهان) سکته های مغزی، افسردگی، سردرد از پشت سر و گردن که با خوراک سرد و بوهای سرد هم تشدید می شود، غم زیاد، کندفهمی و…
غلبه بلغم در اندام جنسی:
احتلام زیاد، عفونت دستگاه تناسلی، کیست تخمدان، زودانزالی که همراه سوزش منی است. دیرانزالی خصوصا زنان و کاهش توان جنسی و در نهایت ناباروری، بیضه شل.
جاهایی که بیشتر بلغم غلبه پیدا می کند: معده، مغز، مفاصل، سینوس ها
سردی زنان بیشتر از مردان است زیرا غده تحریک جنسی زنان در سینه و مردان در کمر است. لذا در زنان به علت هورمون استروژن تحریک دیرتر اتفاق می افتد و باید بیشتر تحریک شود تا هورمون ترشح کند. وقتی تحریک می شود ولی حرکتی نباشد(انزال) کم کم بلغم جمع شده و تبدیل به کیست و بعد سرطان سینه می شود. تکرار تحریک در زوجین و عدم تخلیه کامل می شود کیست و سرطان سینه.
سایر موارد:
 زودرنجی، سردی دست و پا، خلط پشت گلو، پف صورت و اندام، خودکشی که بر اثر سردی افکار است. چاقی، نبض ضعیف، خستگی زودرس، اذیت شدن در سرما، برص و پیسی، عرق سرد، پوست نرم، عرق کف دست و پا، درد عضلات، کمردرد و پادرد و گاهی زانو درد، ورم مفاصل، جاری شدن آب از دهان خصوصا در خواب، ترش شدن دهان خصوصا صبح ها، آرتروز، آرتروز گردن، رماتیسم، شلی دریچه قلب، درد تمام بدن، فشارخون سرد، درد مفاصل، آنفولانزا، عدم کنترل ادرار خصوصا زمان گریه کردن یا خندیدن، شب ادراری، آسم، عفونت های ریه، سرماخوردگی های مکرر، سینوزیت، بی حوصلگی، ناامیدی. ام اس، حجم زیاد ادرار، نقرس و….

علائم اندام ها اگر سرد و تر شوند:

قلب سرد و تر: نبض ضعیف، تنبل، بزدل و شکاک، اراده ضعیف، موی کم سینه یا اصلا سینه مو ندارد، اهل سازش.
چشم سرد و تر: حرکات کند چشم و ضعف چشم.
مغز سرد و تر: کاهش حافظه، ضعف حواس پنجگانه.
معده سرد و تر: اشتها زیاد، هضم کند و بد،آروغ، تشنگی کم و ترش کردن معده
کبد سرد و تر: موی کم روی شکم.
درمان غلبه ی بلغم
افطار با آب ولرم ، ناشتا با آب ولرم شروع کردن ، دیدن زن زیبا(منظور نگاه حلاله نه حرام) ، زن خوش اخلاق ، سویق خشک(سه کف دست درناشتا)، شکر طبرزد(شکر نی شکر که ۲بار تصفیه شده باشد مثل نبات سفت باشد )، عسل (در ناشتا وغیرناشتا) ، قرآن خواندن ، جویدن کندر ، خرما صبح به صورت ناشتا ۷عدد خرما خورده شود و و بعدازآن آب خورده نشود ، سیب، ساقه ترب ، پیاز ، زیادشانه کردن موها و محاسن به صورت نشسته، مسواک زدن با چوب اراک ، روغن زیتون ، مویز و کشمش ، روزه گرفتن ،آب باران ، سرمه کشیدن،   پشت به آفتاب نشستن روزانه بیست دقیقه تا زمان درمان

 

مطالب این مقاله از “کتاب مزاج شناسیاست برای تهیه کتاب کامل لطفا بر عکس زیر کلیک کنید:

دانلود کتاب مزاج شناسی

نوشتهٔ پیشین
درمان غلبه سودا
نوشتهٔ بعدی
درمان غلبه صفرا

مقالات مرتبظ

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up