عضله کشنده پهن نیام را بهتر بشناسیم
مبدأ عضله: بخش قدامی تاج خاصره و سطح خاصره و زیر تاج خاصره
انتهای عضله: در یکچهارم بخش تحتانی استخوان ران به نوار خاصرهای درشت نئی (نوار ایلیوتیبیال) متصل میشود و از این طریق به تکمه ژردی واقع در بخش قدامی خارجی لقمه خارجی استخوان درشتنی متصل میشود.
عمل عضله:
دور کردن مفصل ران
خم کردن مفصل ران
موجب چرخش داخلی ران
بازکردن زانو
چرخش خارجی درشت نی
محل لمس عضله: تا حدودی میتوان عضله کشنده پهن نیام را در بخش قدامی برجستگی بزرگ استخوان ران لمس کرد.
نحوه تقویت عضله کشنده پهن نیام: زمانی که استخوان ران بهوسیله عضلات مختلف تا کننده مفصل ران خم میشود، عضله کشنده پهن نیام (علاوه بر اجرای حرکت فوق) با انجام چرخش مختصر مفصل ران بهطرف داخل، از چرخش خارجی این مفصل جلوگیری میکند.
عضله کشنده پهن نیام به هنگام انجام حرکات خم کردن و چرخش داخلی مفصل ران، منقبض میشود. اگرچه حرکت فوق بهطور ضعیفی انجام میشود، برای هدایت مستقیم پا بهطرف جلو به هنگام راه رفتن و دویدن، مهم و حیاتی است. بنابراین، زمانی که از وضعیت طاقباز پاها را بهطرف بالا میبریم و آنها را بهطرف داخل نیز میچرخانیم، عضله کشنده پهن نیام به فعالیت واداشته میشود.
برای تقویت عضله کشنده پهن نیام، ابتدا فرد به پهلو دراز میکشد و سپس با انجام تمرینات دور کردن مفصل ران در مقابل نیروی جاذبه زمین و نیروی مقاوم خارجی به این هدف دست مییابد. این تمرین، بهسادگی بهوسیله دور کردن پای بالایی و سپس پایین آوردن آهسته و قراردادن آن در کنار پای دیگر، انجام میشود.
برای تمرین اختصاصی عضله کشنده پهن نیام، فرد حالت ۴ دستوپا به خود میگیرد و رانها را از جانب به بیرون دور میکند.