عضله ساعد

آناتومی عضله ساعد (عضله بازویی زنداعلایی)

مبدأ عضله: دوسوم بخش تحتانی خارجی و لبه لقمه خارجی استخوان بازو
انتهای عضله: زائده نیزه‌ای زند زبرین واقع در سطح خارجی انتهای تحتانی این استخوان
عمل عضله:
خم کردن آرنج
نیمه درون گرداندن ساعد (چرخش ساعد از وضعیت چرخیده به خارج تا وضعیت خنثی، به‌طرف داخل)
نیمه برون گرداندن ساعد (چرخش ساعد از وضعیت چرخیده به داخل تا وضعیت خنثی، به‌طرف خارج)
محل لمس عضله: این عضله را می‌توان در کنار قدامی خارجی ساعد لمس کرد.
نحوه تقویت عضله برون گرداننده دراز یا بازویی زند اعلایی: زمانی که ساعد بین وضعیت چرخش داخلی و خارجی (وضعیت میانی یا خنثی) قرار دارد، عضله برون گرداننده دراز به‌عنوان بهترین عضله خم کننده آرنج عمل می‌کند. هنگامی‌که ساعد در وضعیت چرخش خارجی قرارگرفته باشد، عضله برون گرداننده دراز همان‌طور که آرنج را خم می‌کند، ساعد را نیز به‌طرف داخل می‌چرخاند. همچنین، زمانی که ساعد در وضعیت چرخش داخلی قرارگرفته باشد، این عضله همان‌طور که آرنج را خم می‌کند، ساعد را نیز به‌طرف خارج می‌چرخاند.
همان‌طور که قبلاً نیز بیان شد، هنگامی‌که ساعد در وضعیت خنثی قرار داشته باشد، عضله برون گرداننده دراز برای خم کردن مفصل آرنج در شرایط مطلوبی قرار می‌گیرد. اتصال عضله برون گرداننده دراز به زائده نیزه‌ای واقع در انتهای تحتانی استخوان زند زبرین، آن را به یک خم کننده قوی و نیرومند مفصل آرنج مبدل کرده است ( هر چه فاصله بین محل اتصال عضله به استخوان تا مفصل موردنظر بیشتر باشد، عضله در به حرکت درآوردن استخوان (در این مثال، خم کردن آرنج توسط عضله برون گرداننده دراز) به‌طور قوی و نیرومندتری عمل می‌کند و بالعکس هر چه این فاصله کمتر باشد یعنی در نقطه‌ای نزدیک همان مفصلی که بر روی آن عمل می‌کند، باشد، در این صورت عضله به‌طور سریع استخوان را به حرکت درمی‌آورد). درحالی‌که ساعد از وضعیت چرخش داخلی به وضعیت خنثی نزدیک می‌شود، از قابلیت این عضله برای چرخش خارجی ساعد کاسته می‌شود. به همین نحو، همچنان که استخوان ساعد از وضعیت چرخش خارجی به‌طرف وضعیت خنثی حرکت داده می‌شود، از قابلیت این عضله برای چرخش داخلی ساعد کاسته می‌شود.
عضله برون گرداننده دراز را می‌توان با انجام تمرین جلوبازو چکشی (خم کردن آرنج در مقابل نیروی مقاوم خارجی در شرایطی که ساعد در وضعیت خنثی قرارگرفته باشد) تقویت کرد. به‌علاوه، این عضله را می‌توان از طریق چرخش داخلی و چرخش خارجی ساعد در مقابل نیروی مقاوم خارجی پرورش داد.

 

عمل چرخش خارجی و داخلی ساعد

 

عمل خم کردن آرنج

 

 

مطالب این مقاله ازکتاب حرکت شناسی در بدنسازیاست برای تهیه کتاب کامل لطفا بر عکس زیر کلیک کنید:

کتاب حرکت شناسی در بدنسازی

نوشتهٔ پیشین
مصرف مکمل ویتامین C یا E برای ورزشکار خوبه؟
نوشتهٔ بعدی
تمرینات ssg چیست؟

مقالات مرتبظ

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up