افزایش گرایش به سمت ورزش و فعالیت های ورزشی را می توان به وضوح در عصر حاضر مشاهده کرد؛ بطوریکه اکثر افراد ورزش را چه به صورت حرفه ای و چه به صورت غیر حرفه ای یک ضرورت جدائی ناپذیر از زندگی خود می دانند متناسب با همین موضوع آسیب های ورزشی نیز که جزء اجتناب ناپذیر ورزش هستند، افزایش یافته اند. باید پذیرفت که حذف کامل آسیب های ورزشی امکان پذیر نیست اما میتوان با به کارگیری راهبردهای مناسب میزان شیوع و شدت آسیب ها را تا حدودی کاهش داد.
نتایج تحقیقات نشان می دهد که بیشترین آسیب های ورزشی مربوط به اندام تحتانی می باشد. در این بین مچ پا شایع ترین موضع بروز آسیب در بدن می باشد که ۲۵ درصد کلیه آسیب های ورزشی را به خود اختصاص می دهد همچنین در بین آسیب های مچ پا، اسپرین لیگامان های جانب خارجی مچ پا(پیچ خوردگی مچ پا) ۸۵ درصد از کلیه ی آسیب های مچ پا را تشکیل می دهد.
پیچ خوردگی مچ پا(اسپرین خارجی مچ پا) پیامدهای نگران کننده ای را نیز در پی دارد که از آن جمله میتوان به بی ثباتی عملکردی (۷۰ درصد موارد) درد مزمن، استئوآرتریت مچ پا، دور ماندن از میادین ورزشی، هزینه های درمانی، کاهش کیفیت زندگی و در نهایت معلولیت اشاره داشت.
میزان شیوع بالای پیچ خوردگی مچ پا( اسپرین مچ پا) و پیامدهای جانبی نگران کننده ی پس از آن ضرورت شناخت عوامل خطرساز و مکانیسم بروز این آسیب و همچنین اجرای برنامه های غربالگری جهت شناسایی افراد در معرض خطر و به کارگیری اقدامات پیشگیرانه از بروز این آسیب را بیان می دارد.